Over onze club

Toerclub Middelburg, kortweg TCM, heet je hartelijk welkom op onze website. We zetten ons al jaren in voor fietssport, zonder wedstrijdkarakter, met mogelijkheden voor jong en oud. Bij onze club kun je op verschillende momenten, in alle jaargetijden en bij vrijwel alle weersomstandigheden meefietsen op je racefiets of MTB/ATB.

Je wordt automatisch lid van de NTFU
Onze vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU), de grootste overkoepelende sportbond voor de recreatieve fietssport in Nederland. Alle leden zijn automatisch lid van de NTFU. Je weet dan zeker dat je geïnformeerd wordt over de mooiste toertochten in Nederland en andere fiets eldorado’s. Ook beidt de NTFU veel informatie over materiaal, gezondheid en nieuwe ontwikkelingen. De NTFU treedt op als belangenbehartiger van de rol en het imago van de toerfietser en toerfietsverenigingen.

Veel toerervaring
Natuurlijk is er ook binnen onze vereniging veel kennis, deskundigheid, ervaring en enthousiasme aanwezig die we tijdens de clubritten graag met je delen.

Toerfietsevenementen
In grote of kleine groepen wordt er wekelijks samen gefietst. We organiseren ook jaarlijks een aantal toerfietsevenementen. Dit zijn fietstochten voor de eigen leden in binnen- en buitenland. Onze leden doen ook regelmatig mee aan grote regionale en landelijke fietsevenementen en initiatieven.

Wat krijg je als lid van de club?
Als NTFU-lid profiteer je van aantrekkelijke kortingen bij deelname aan duizenden fietstochten en fietsreizen, zowel lokaal als internationaal. Je ontvangt een eenmalige kortingscode om te shoppen in de webshop van Kalas, waar je zelf je eigen clubkleding set kunt samenstellen. Naast (club)kleding kun je daar ook andere artikelen van Kalas tegen zeer interessante prijzen kopen.

Clubkleding is verplicht tijdens clubritten. Daarnaast is je fiets verzekerd tegen schade. Elk NTFU-lid ontvangt regelmatig het Fietssport Magazine en heeft toegang tot de informatieve website van de NTFU.

Het actuele huishoudelijke reglement van TCM vind je hier.

De actuele statuten  van TCM zijn op verzoek verkrijgbaar (mail aan: info@toerclubmiddelburg.nl) We hopen je spoedig op de fiets te zien. Toerclub Middelburg was voorheen bekend als Endura Toerclub Middelburg. Het NTFU verenigingsnummer is 109053.

Toerclub Middelburg gaat serieus om met de privacy van haar leden. Meer informatie kun je hier vinden in onze Privacy Statement.

Veiligheid

Voor veilig fietsen in een groep of peloton hanteren we een aantal belangrijke afspraken en signalen.
Deze kun je hier vinden.

Fietshelm en clubkleding
Hoe voorzichtig men ook is, de kans op een val bij het fietsen in groepsverband groter dan bij individueel fietsen. Met het dragen van een deugdelijke fietshelm is bij een valpartij het risico op hersenletsel aanmerkelijk kleiner. De Toerclub Middelburg stelt daarom voor alle deelnemers het dragen van een fietshelm verplicht bij clubritten en overige tochten die in clubverband gereden worden. Deze verplichting geldt ook voor introducés en degenen die “ter kennismaking” mee willen rijden.

Voor het echte clubgevoel en in verband met afspraken met en zichtbaarheid van onze sponsoren worden de toerfietsers geacht om de clubritten in onze eigen clubkleding te fietsen. Voor nieuwe leden is er een gesponsord startpakket met een kleine eigen bijdrage beschikbaar.