Clubritten

Voor de toerfietsers zijn er in het zomerseizoen (zolang het daglicht verantwoord fietsen toestaat) clubritten van ongeveer twee uur op dinsdag- en donderdagavond en het gehele jaar op zondagmorgen een clubrit van ongeveer drie uur. Zie hier de kalender voor 2021.

De clubritten worden in verschillende snelheidsgroepen gefietst en in principe wordt elke snelheidsgroep begeleid door een of meer wegkapiteins.

We onderscheiden de volgende snelheidsgroepen:

  • A: gemiddelde snelheid 35 km/u, maximale snelheid: geen limiet.
  • B+: bij voldoende animo en/of te grote snelheidsverschillen “ontstaat” deze groep gedurende het zomerseizoen. De gemiddelde snelheid 32 km/u, maximale snelheid (neutrale omstandigheden) 36 km/u. Snelheid wordt aangepast op “samen uit-samen thuis” principe
  • B: gemiddelde snelheid 29 km/u, maximale snelheid (neutrale omstandigheden) 33 km/u. Snelheid wordt aangepast op “samen uit-samen thuis” principe en/of het peloton wordt gesplitst bij grote snelheidsverschillen.
  • C: gemiddelde snelheid 26 km/u, maximale snelheid (neutrale omstandigheden) 30 km/u. De gereden snelheid wordt altijd bepaald door de langzaamste deelnemer van de groep.

Het moment van zonsondergang en de weersomstandigheden in met name de winter kunnen aanleiding zijn voor een kortere tocht.

Alle clubritten starten in principe bij Cycle Hub, Stadsambachtsweg 6 te Middelburg, www.cyclehub.nl

Ter kennismaking

Fiets gerust eens een paar keer geheel vrijblijvend mee en besluit daarna om lid te worden .