Clubritten

Voor de toerfietsers zijn er in het zomerseizoen (zolang het daglicht verantwoord fietsen toestaat) clubritten van ongeveer twee uur op dinsdag- en donderdagavond en het gehele jaar op zondagmorgen een clubrit van ongeveer drie uur. Zie hier de kalender voor 2023.

De clubritten worden in verschillende snelheidsgroepen gefietst en in principe wordt elke snelheidsgroep begeleid door een of meer wegkapiteins. Alle snelheidsgroepen houden zich te allen tijde aan de geldende verkeersregels.

We onderscheiden de volgende snelheidsgroepen:

  • A: gemiddelde snelheid meer dan 30 km/u, geen maximale snelheid.
  • B: gemiddelde snelheid maximaal 30 km/u, maximale snelheid (neutrale omstandigheden) 33 km/u. Snelheid wordt aangepast op “samen uit-samen thuis” principe en/of het peloton wordt gesplitst bij grote snelheidsverschillen.
  • C: gemiddelde snelheid 26 km/u, maximale snelheid (neutrale omstandigheden) 30 km/u. De gereden snelheid wordt altijd bepaald door de langzaamste deelnemer van de groep (met een minimale snelheid 26 km/u).

Het moment van zonsondergang en de weersomstandigheden in met name de winter kunnen aanleiding zijn voor een kortere tocht.

Alle clubritten starten in principe bij Cycle Hub, Stadsambachtsweg 6 te Middelburg, www.cyclehub.nl

Ter kennismaking

Fiets gerust eens een paar keer geheel vrijblijvend mee en besluit daarna om lid te worden .